iets over mij zelf

stukje over klaas jan huntelaar.

 

Biografie van Klaas-Jan Huntelaar

Op 12 augustus 1983 wordt Klaas-Jan Huntelaar in het Achterhoekse dorpje Drempt in de gemeente Hummelo en Keppel geboren. Klaas-Jan is de tweede zoon van Dirk-Jan en Maud Huntelaar, in een rij van drie jongens. Als hij nog maar zes weken oud is verhuist Klaas-Jan met het gezin van Drempt naar Hummelo. Net als zijn beide broers Niek en Jelle meldt Klaas-Jan zich op vijfjarige leeftijd aan bij de plaatselijke voetbalvereniging v.v. H. en K. (voetbalvereniging Hummelo en Keppel).

Zijn eerste trainers waren hier Erik Dreteler en André Nijman. Vanaf het moment dat Klaas-Jan het spelletje leert kennen is hij er verzot op. Naast de normale speeldag (zaterdag) besteden hij en zijn broers ook de zondag langs het voetbalveld. Verder is Klaas-Jan ook altijd op straat te vinden met een voetbal. Hij traint doordeweeks twee keer en staat bij zijn trainers bekend als een behendig en technisch begaafd voetballertje dat ook nog eens goed kon koppen. Klaas-Jan doorloopt bij H. en K. de teams van de F1, E2, E1, D1 en C1. Een hoogtepunt uit zijn periode bij H. en K. is het winnen van de beker op een prestigieus Duits voetbaltoernooi voor jeugdelftallen in Benninghausen. In de finale draait het uit op penalty’s waarbij hij zelf een penalty inschiet en knap een beslissende penalty stopt als keeper.

Op jonge leeftijd wordt Klaas-Jan gescout als jeugdtalent en mag hij een aantal proeftrainingen volgen bij Go Ahead Eagles uit Deventer. Daar zien ze het wel zitten om Klaas-Jan op te leiden, maar de afstand Hummelo-Deventer is een probleem. De Graafschap laat vervolgens ook van zich horen. Dit blijkt een betere optie en De Graafschap regelt ook vervoer voor de jeugdspelers naar de training. Hij tekent zijn jeugdcontract bij De Graafschap op 06-04-’94.

als elfjarige jongen. Zijn trainer bij De Graafschap is Wim van Zeist. Hij voetbalt met jongens als Jhon van Beukering en Jeremy Overbeek-Bloem. Het eerste jaar heeft Klaas-Jan een lichte achterstand op fysiek gebied, dit heeft ook te maken met zijn leeftijd. Klaas-Jan is op dat moment nog eerstejaars D-speler. De groep is getalenteerd en er lopen ook wat oudere jongens bij, die voor het tweedejaar in de C spelen. Toch weet hij zich goed in de groep te spelen en blijkt hij een vaste invalwaarde te hebben. Hij speelt in totaal zes competitiewedstrijden en valt drie keer in. Hij scoort het eerste seizoen twee competitiedoelpunten. Daarnaast speelt hij dit seizoen twaalf oefenwedstrijden en valt vier keer in. Hij scoort in de oefenwedstrijden vijf keer en speelt dat seizoen op de linksachter positie en linkshalf positie.

Het tweede seizoen (1995-‘96) speelt Klaas-Jan meestal op de nummer 8 (links half) positie en soms op de nummer 10 positie (op het middenveld achter de spitsen). Hij traint dan drie keer in de week onder Wim van Zeist. In de vijftien competitie wedstrijden die hij speelt weet hij vijf keer te scoren. Hij mist zelden een training. Een bijzonder gegeven: Klaas-Jan wordt een tijdje ingezet als keeper, omdat de vaste keeper geblesseerd is. Hij staat vijf toernooiwedstrijden onder de lat en krijgt zeven goals om de oren.